Zeeduivel met crème van wortel en stoemp van spinazie

Ingrediënten

  • 50 gr goede boter
  • 700 gr zeeduivelfilet
  • 250 gr wortel
  • 1 dl room
  • 500 gr bintjes aardappelen
  • 300 gr spinazie
  • peper en zout
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de wortels en snij ze in plakjes. Kook ze gaar in gezouten water en giet af. Voeg de room bij de wortelen en mix ze met de staaf mixer tot een mooie massa. Kruid af met peper en zout en duw door een fijne zeef.

  2. Breng gezouten water aan de kook. Doe er de spinazie in en laat opnieuw aan de kook komen. Laat de spinazie 1 min koken giet af en leg in ijswater. Pers het vocht uit de spinazie en doe in de blender. Voeg een scheut olijfolie toe en mix tot je een gladde massa krijgt.

  3. Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water. Giet af en laat even drogen op het vuur. Voeg er de room, boter en spinaziecrème aan toe. Kruid af met peper en zout en stamp fijn tot een mooie puree.

  4. Snij de zeeduivel in kleine porties. Kruid de vis af en dompel ze in bloem. Bak mooi krokant bruin in olijfolie. 

  5. Serveer alles mooi samen op de borden.

0
Nog geen stemmen