Sushi van Albert Verdeyen

Ingrediënten

  • rijst
  • 1 el suiker
  • 2 el Chinese azijn
  • 1 snuifje zout
  • handjevol verse koriander
  • peper en zout
  • shiitake
  • nuriblad
  • verse tonijn
Beginner
2 personen
Meer dan 90 minuten
Aziatisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook de rijst. Voor 1 volume rijst gebruik je 2 volumes water. Voeg de suiker, de Chinese azijn en het snuifje zout toe aan het water waar de rijst in zal koken. Laat de rijst 20 min koken. Wanneer het water begint te koken moet je het vuur zachter zetten.

  2. Snijd de shiitake's zo fijn mogelijk. Laat wat boter smelten in een warme pan. Bak de shiitake's. Kruid met peper, zout en verse koriander.

  3. Neem het nuriblad (of zeewierblad) en leg het met de blinkende kant op het bamboematje. Maak de bovenkant (waar je de rijst zal opleggen) lichtjes nat. Werk met natte handen, zo blijft de rijst niet aan je handen kleven. Leg wat rijst in het midden van het nuriblad. de onder- en bovenkant van het blad moeten vrij blijven, anders zal de sushi nooit mooi toeplakken. Snij de verse tonijn in smalle reepjes en leg in het midden van de rijst. Hier bovenop verspreid je wat shiitake's.

  4. Rol de sushi toe. gebruik hiervoor het bamboematje. Laat een uur afkoelen in de frigo.

  5. Snijd de sushi in gelijke stukjes. Serveer met sojasaus of wasabi.

0
Nog geen stemmen