Pizza
Ingrediënten
Voor zes pizza's
-
500 ml water
-
750 g bloem
-
12 g droge gist
-
20 g zout
-
2 el olijfolie
Afwerking voor één pizza
-
3 el tomatensaus
-
100 g mozzarella fior di latte
-
1 tl gemalen parmezaanse kaas op pecorine
-
4 blaadjes verse basilicum
-
2 el olijfolie
Bereiding
Doe de bloem, de gist en het water in een beslagkom. Kneed met de handen alles door elkaar.
Als de gist goed is opgelost, meng je het zout en de olijfolie erbij. Kneed een tiental minuten goed.
Verdeel het deeg in zes stukken en maak er mooie bollen van, dek af met een keukenhanddoek en laat op kamertemperatuur een drietal uur rusten.
Rol de deegbollen met de hand uit tot zes mooie ronde schijven.
Bestrijk deze schijven met de tomatensaus. Werk af met de mozzarella, de gemalen parmiggiano of pecorino en de basilicum.
Bak de pizza’s 12 tot 15 min in een vooorverwarmde oven van 225°C.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be