Pizza calzone
Ingrediënten
-
840 gr bloem
-
30 gr verse gist
-
4,2 dl water
-
1 snuifje zout
-
4 el olijfolie
-
32 el passata
-
1 rode paprika
-
4 tomaten
-
4 plakken hesp
-
1 bakje champignons
-
400 gr mozzarella
-
1 ui
-
4 eieren
-
Italian mix
-
geraspte kaas
Bereiding
Los de gist op in lauw water. Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje en giet de gist erin. Voeg de olijfolie toe en strooi het zout op de randen. Meng goed en kneed stevig met de handen op het aanrecht. Leg het deeg terug in de kom en sluit af met plastiekfolie. Zet dit 20 min. in een oven van 40°C om te rijzen.
Haal het deeg uit de kom, verdeel in 4 en rol uit met een deegrol. Besmeer de helft van het deeg met passata, maar blijf 5 cm van de randen.
Snij de paprika, ajuin, champignons en hesp in blokjes en strooi ze over de passata. Overstrooi met geraspte kaas. Ontpit de tomaten, snij ze in blokjes en strooi ze erover. Dep de mozzarella droog, snij in schijven en leg ze op de groenten.
Maak een kuiltje in het midden van de vulling en breek het ei erin. Overstrooi nogmaals met geraspte kaas en vouw dicht. Sluit de randen goed.
Bebloem een ovenplaat en leg de pizza erop. Zet onderaan in een voorverwarmde oven van 250°C gedurende 12 minuten. Draai hem om en laat nog 3 minuten bovenaan in de oven bakken.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be