Pizza calzone

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Los de gist op in lauw water. Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje en giet de gist erin. Voeg de olijfolie toe en strooi het zout op de randen. Meng goed en kneed stevig met de handen op het aanrecht. Leg het deeg terug in de kom en sluit af met plastiekfolie. Zet dit 20 min. in een oven van 40°C om te rijzen.

  2. Haal het deeg uit de kom, verdeel in 4 en rol uit met een deegrol. Besmeer de helft van het deeg met passata, maar blijf 5 cm van de randen.

  3. Snij de paprika, ajuin, champignons en hesp in blokjes en strooi ze over de passata. Overstrooi met geraspte kaas. Ontpit de tomaten, snij ze in blokjes en strooi ze erover. Dep de mozzarella droog, snij in schijven en leg ze op de groenten.

  4. Maak een kuiltje in het midden van de vulling en breek het ei erin. Overstrooi nogmaals met geraspte kaas en vouw dicht. Sluit de randen goed.

  5. Bebloem een ovenplaat en leg de pizza erop. Zet onderaan in een voorverwarmde oven van 250°C gedurende 12 minuten. Draai hem om en laat nog 3 minuten bovenaan in de oven bakken.

0
Nog geen stemmen

Pizza calzone

1. Los de gist op in lauw water
2. Laat het deeg genoeg rijzen en kneed goed
3. Leg het ei in het midden