Soepje van artisjokken met truffel en eekhoorntjesbrood

Ingrediënten

  • boter
  • 1 cl porto
  • 1 versnipperd sjalotje
  • 100 gr eekhoorntjesbrood
  • 1 th lepel witte truffelolie
  • 4 cl truffeljus
  • 1 truffel
  • ½ l kippenbouillon
  • 5 artisjokken (gepeld tot de bodem)
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Stoom de artisjokkenbodems met de kippenbouillon gedurende 10 minuten op 120 graden. Mix de artisjok samen met een beetje bouillon in de blendereer door een zeef. Voeg hierbij de truffeljus.

  2. Bak het fijngesneden sjalotje in boter en voeg hierbij het eekhoorntjesbrood. Deglaceer met de porto. Leg het eekhoorntjesbrood op de bodem van een diep bord, serveer hierover de soep en werk af met de truffelolie en de geraspte truffel.

0
Nog geen stemmen