Kalkoenrollade met truffelwafel

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kruid de lapjes met peper en zout en beleg ze met de gedroogde ham. Leg er 2 plakjes mozzarella op en kruid met peper en zout. Smeer er wat truffelpuree op. Rol het geheel in, in aluminiumfolie tot een bonbon. Pocheer 10’ in water of stoom 5 minuten op 120° in de stoomoven. Laat even afkoelen.

  2. Kruid de kool met de aardappelen en kook ze gaar. Giet af en cutter tot je een zalfje bekomt.

  3. Beleg het brood met mozzarella , gedroogde ham en truffelpuree. Besprenkel met wat olijfolie en doe in het wafelijzer.

  4. Haal de kalkoenworstjes uit de folie en bak ze mooi bruin in de pan. Blus met water en wijn en voeg er wat Kippenbouillon bij. Voeg er de room bij en laat inkoken tot een gebonden saus.

  5. Serveer de roulade met de koolzalf en het wafeltje. Werk af met de saus. Serveer met een glaasje Pinot Gris.

5

Average: 5 (1 stem)