Hoe maak ik een papillot van zalm op de barbecue?
Ann Vertriest
Een zalmfilet of –moot kun je perfect op de barbecue grillen, al dan niet voorzien van je favoriete marinade. Een andere optie is hem in papillot te garen, waardoor je de vis eerder gaat stomen dan wel roosteren.
Alex toont hoe je een heerlijke papillot van zalm maakt:
- Wat heb je nodig ? Zalm, een mengeling van seizoensgroenten (wortel, courget, rode ui, look,...), een rood pepertje, droge witte wijn en een citroen.
- Proportioneer eerst de zalm: In het midden van de zalmfilet zie je een wit lijntje (de graatlijn), snij op deze lijn door de zalm en snij zo verder langs het vel van de zalm (net iets erboven).
- Snij de courgette: Snij de courgette in vier en verwijder de zaadlijst (deze zal plat worden tijdens het garen). Snij daarna de courgette in kleine blokjes.
- Snipper de rode ui fijn en snij ook de wortelen in dunne, schuine schijfjes (zonder ze te schillen)
- Neem het rood pepertje en snij het overlangs door. Verwijder de zaadjes en snipper het heel fijn.
- Plet een teentje look met een mes (zodat het goed zijn aromaten kan verspreiden).
- Doe alle groenten en aromaten samen in een kom. Neem een stukje aluminiumfolie en leg hierop wat groenten (leg de hardste groenten onderaan, zodat deze beter garen).
- Leg de zalm bovenop de groenten en kruid het geheel met peper en zout.
- Haal het zilverpapier al een beetje naar boven en besprenkel met een beetje witte wijn. Werk af met een beetje citroenrasp.
- Maak een mooi luchtledig pakketje en maak er vanboven een gaatje in.
- Leg op de barbecue of stop het in de oven.