Hoe maak ik eetbare lepels?
Verras je gasten met een origineel hapje op een zelfgemaakte en eetbare lepel
- Voor het maken van de lepels heb je brood en olijfolie nodig
- Snij de korsten van het brood zodat enkel het wit overblijft
- Draai het brood een paar keer door een pastamachine (zo dun mogelijk)
- Neem serveerringen in de vorm van een lepel en steek hiermee figuurtjes uit je brood
- Wrijf de figuurtjes in met een beetje olijfolie en leg ze in zo'n typisch chinese lepel. Leg er een andere chinese lepel bovenop. Plaats de lepels in een ovenschaal
- Verwarm de overn voor op 170°C en bak de lepels gedurende 4 à 5 minuten in de oven
Natuurlijk moet er ook een lekker hapje op onze zelfgemaakte lepels komen en hiervoor maakt Alex een heerlijke steak tartaar
- Snij een steak in fijne blokjes
- Meng het vlees met een fijngesneden sjalot, wat groene kruiden, peper, zout, een klein beetje olijfolie, een eigeel en een beetje mosterd
Haal de lepels uit de oven en schik er een lepeltje steak tartaar op. Werk af met een sprietje bieslook