Hoe maak je een chimichurrisaus?

De mannen van TJOP's spelen graag met vuur. De barbecue, dat is hun beste vriend. Deze keer tonen ze je hoe je een chimichurrisaus maakt. Deze Zuid-Amerikaanse klassieker is perfect bij een lekker stukje rundsvlees. Eenvoudig, snel klaar én sowieso een succes.

 

Basistip: chimichurrisaus

Ingrediënten

1 handvol peterselie, 0,5 rode ui, 1 teen look, 0,5 tomaat, peper, zout, 1 chilipeper (optioneel), olijfolie, 1 scheut rodewijnazijn, 1 limoen, oregano (optioneel)

 

Bereiding

  1. Was en snij de peterselie fijn.
  2. Snij ook de tomaat, rode ui, look en eventueel de chilipeper fijn.
  3. Meng alles onder elkaar, kruid met peper en zout.
  4. Voeg een flinke scheut olijfolie en een scheutje rodewijnazijn toe. Verfris met limoensap.
  5. Wie wil kan nog een chilipepertje of wat oregano toevoegen.
  6. Lekker met een stukje rundsvlees.