Kruidenvinaigrette maken
Werken met kruiden brengt bij Sergio Herman heel wat jeugdherinneringen naar boven. Hij maakt een kruidenvinaigrette met citroenverbena of ijzerkruid. Hij gaat als volgt te werk:
- Pluk enkele takjes citroenverbena en doe deze in de blender
- Voeg hier wat groenten- of gevogeltebouillon en 3 à 4 eetlepels eiwit aan toe
- Voeg ook wat xantana (bindmiddel) toe en mix alles tot een mooie emulsie
- Tip: je kan ook enkele blaadjes spinazie of peterselie toevoegen voor een mooie groene kleur
- Werk de vinaigrette nog wat op met druivenpitolie. Dit zorgt voor de nodige binding. Hoe meer olie je gebruikt hoe dikker je vinaigrette wordt.
- Blijf alles mixen en voeg een beetje sushi-azijn en limoensap toe
Dit is een basisvinaigrette die je kan maken met eender welk kruid. Wil je hem nog gezonder maken? Gebruik dan een beetje yoghurt.