Gegrilde steak met champignonsaus en broccolipuree

Ingrediënten

  • 150 g steak (per persoon)
  • 250 g broccoli
  • 50 g champignons
  • 250 g aardappelen
  • tuinkruiden naar keuze (bieslook, basilicum, ...)
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 70 ml light room
  • 1 ui
Beginner
1 persoon
Tussen 30 en 60 minuten
Caloriearm

Bereiding

  1. Snij de broccoli in roosjes en de champignons in kwartjes.

  2. Kook de aardappelen 20 minuten in licht gezouten water.

  3. Kook de roosjes broccoli 10 minuten in licht gezouten water.

  4. Bak de fijngesnipperde ui en de champignonpartjes in 1 eetlepel vetstof tot ze lichtjes bruin kleuren.

  5. Voeg 70ml light room toe en kruid met peper en zout. Laat even inkoken. Goed blijven roeren.

  6. Kruid de steak met peper.

  7. Bak de steak langs beide kanten 2 tot 3 minuten in een grillpan zonder vetstof.

  8. Plet de aardappelen en de broccoli tot een smeuïge puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

4
Average: 4 (2 votes)