Kipfilet met fruitsalsa, gegrilde courgettes en krieltjes
Ingrediënten
-
100 gr kipfilet
-
250 gr krieltjes
-
200 gr paprika (rood of geel)
-
3 stukken fruit naar keuze (bv. 1 abrikoos, 1 perzik en 1 appel)
-
sap van 1 limoen of citroen
-
1 grote ui
-
peper en zout
-
currypoeder
Bereiding
Was het fruit en de paprika en snij ze in zeer kleine blokjes.
Schil de ui en snipper die fijn.
Meng het fruit, de paprika en de ui onder elkaar.
Voeg paprikapoeder, curry poeder en 1 eetlepel citroen- of limoensap toe.
Snij de courgette in 2 (niet schillen, enkel wassen) en kruid ze met cayennepeper en zout.
Leg de courgette op een ovenschaal (met bakpapier) onder de grill tot ze en bruin kleurtje krijgen.
Laat de krielaardappelen ongeschild 15 – 20 min koken in gezouten water.
Kruid de kipfilet met kipppenkruiden en bak ze met een deksel in 1 eetlepel vetstof.
Plaats de fruitsalsa 1 minuutje in de microgolfoven, of verwarm kort al roerend in een pannetje.
Meng muntblaadjes onder de fruitsalsa.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be