Gemarineerde heilbot met broccolipuree en curry-couscoussalade
Ingrediënten
vis
-
4 moten wilde heilbot, met vel en graat
-
½ limoen
-
½ groene chili
-
1 th lepel Indische curry
-
1 teentje look
-
olijfolie
broccolipuree
-
350 gr broccoli
-
120 gr roomkaas
-
½ th lepel nootmuskaat
couscoussalade
-
2 wortelen
-
enkele broccoliroosjes
-
1 kopje couscous
-
1 kopje water
-
1 th lepel boter
-
1 th lepel currypoeder
Bereiding
Maak een marinade met olijfolie, zeste en sap van een halve citroen, een kleine eetlepel Indische curry, een teentje look, zout en peper en verse oregano. Leg de heilbot hier gedurende een half uur in.
Bak de vis heel kort aan aan beide kanten in wat olijfolie. Plaats de vis in een voorverwarmde oven van 200°C (geen hete luchtoven!) en laat gedurende 8 tot 10 minuten garen.
Kook of stoom de broccoli gaar. Laat even afkoelen en mix met nootmuskaat en de roomkaas. Kruid met limoensap en zout en peper.
Snij de courgette en wortel in brunoise en laat samen met de broccoliroosjes kort blancheren. Voor de couscoussalade, breng het water met currypoeder, zout en boter aan de kook en voeg dan de couscous toe. Roer goed en laat 5 minuten rusten. Meng de geblancheerde groenten samen met de couscous en breng op smaak met olijfolie.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be