Gemarineerde heilbot met broccolipuree en curry-couscoussalade

Ingrediënten

vis

broccolipuree

couscoussalade

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Scandinavisch
Caloriearm
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak een marinade met olijfolie, zeste en sap van een halve citroen, een kleine eetlepel Indische curry, een teentje look, zout en peper en verse oregano. Leg de heilbot hier gedurende een half uur in.

  2. Bak de vis heel kort aan aan beide kanten in wat olijfolie. Plaats de vis in een voorverwarmde oven van 200°C (geen hete luchtoven!) en laat gedurende 8 tot 10 minuten garen.

  3. Kook of stoom de broccoli gaar. Laat even afkoelen en mix met nootmuskaat en de roomkaas. Kruid met limoensap en zout en peper.

  4. Snij de courgette en wortel in brunoise en laat samen met de broccoliroosjes kort blancheren. Voor de couscoussalade, breng het water met currypoeder, zout en boter aan de kook en voeg dan de couscous toe. Roer goed en laat 5 minuten rusten. Meng de geblancheerde groenten samen met de couscous en breng op smaak met olijfolie.

0
Nog geen stemmen