Varkensgebraad met prinsessenboontjes en peterselieaardappelen
Ingrediënten
-
100 gr varkensgebraad
-
300 gr prinsessenboontjes
-
250 gr aardappelen
-
50 gr ui
-
½ blokje groentebouillon
-
½ blokje vleesbouillon
-
1 el vetstof
-
1 el bloem
-
peper en zout
-
cajunkruiden
Bereiding
Rol het gebraad in de bloem en doe het gebraad in een braadzak.
Strooi 1 eetlepel cajunkruiden bij in de zak en voeg 100 ml water toe. Sluit de zak met bijhorend klipje en schudt de zak tot de kruiden en het water goed vermengd zijn en rond het gebraad hangen.
Plaats het gebraad 45 minuten onderaan in een voorverwarmde oven van 180°C.
Snij de ui in snippers en stoof deze 5 minuten aan in 1 eetlepel vetstof.
Voeg de gekuiste boontjes toe en roer alles onder elkaar.
Voeg 1 glas water toe en laat op een laag vuur stoven tot de boontjes gaar zijn (+ 30 minuten).
Kruid af met peper, zout en ½ blokje groentebouillon.
Schil de aardappelen met een dunschiller en kook ze (in z'n geheel) in licht gezouten water, giet het water af en zet de aardappelen even terug op het vuur (zonder water).
Schud de aardappelen enkele keren op en bestrooi met fijn gesnipperde peterselie nadat je ze van het vuur haalt.
Snij eerst de braadzak open en laat de hete lucht ontsnappen. Snij het gebraad in plakken en giet de jus uit de braadzak over het gebraad.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be