Varkensgebraad met erwten en wortelen

Ingrediënten

  • 400 g erwtjes
  • 800 g varkensgebraad
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 8 jonge wortelen
  • 8 jonge uitjes
  • 1 krop groene sla
  • 1 el PH Groentebouillon
  • ½ ui
  • boter
  • 1 dl water
  • 1 el PH rundsbouillon
  • aardappelpuree

Als eenvoudig avondmaal met gebakken aardappelen of als feestelijke klassieker met kroketjes, varkensgebraad kun je altijd serveren. 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Bak het gekruide gebraad aan alle kanten bruin. Voeg er de in 2 gesneden sjalotten bij en de tijm en laurier. Blus met het water en voeg er de (PH) rundbouillon bij. Laat 35 minuten garen met het deksel op de pan.

  2. Kook de erwten gaar en spoel ze onder koud water. Stoof de gehakte ui aan in boter. Voeg er de erwtjes, versneden worteltjes en jonge ajuintjes bij. Bevochtig met 1 dl water en de PH groentebouillon. Voeg er na 8 minuten de slablaadjes bij. Serveer het gebraad met puree (of kroketjes of gekookte aardappelen)

0
Nog geen stemmen