Gevuld varkensgebraad met courgette en maïs
Ingrediënten
-
1 varkensgebraad (+/- 400 gram)
-
enkele sneden geitenkaas met korst
-
enkele sneden filet d'Anvers
-
enkele gedroogde, ontpitte pruimen
-
peper en zout
-
4 zoete aardappelen, al gaargestoomd
-
1 potje roomkaas
-
1 sjalot
-
1 teentje look
-
2 maïskolven, voorgekookt
voor de marinade
-
1 th lepel muskaatnoot
-
1 el honing
-
1 el provencaalse kruiden
-
scheutje olijfolie
-
snuifje cayennepoder
-
snuifje paprikapoeder
Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kommetje.
Snij het varkensgebraad open. Vul met de geitenkaas, filet d’anvers en de gedroogde pruimen. Kruid met peper en zout, vouw toe en bind op. Strijk in met de marinade en bak op de barbecue.
Leg de gestoomde aardappel in aluminiumfolie en vul op met de roomkaas, fijngehakte dragon en peterselie, de sjalot en de look. Kruid met peper en zout en vermeng. Vouw toe en leg op de kolen.
Vet de maïs in met olijfolie, snij de courgette in de helft en besprenkel de binnenkant met olijfolie en wat balsamico crème. Kruid beiden en grill.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be