Falafelburgertjes van An

Ingrediënten

  • 500 g kikkererwten (gedroogd en 1 nachtje geweekt in koud water)
  • 2 teentjes geperste look
  • 2 gesnipperde sjalotjes
  • 1 koffielepel komijn
  • 1/2 bosje koriander
  • peper
  • zout
  • pitabroodjes
  • sla
  • schijfjes komkommer
  • rode ui ringen

voor de dressing

  • 125 g griekse yoghurt
  • 1 teentje geperste look
  • 1/4 bosje koriander
  • peper
  • zout

Zelf falafel maken? Dat is eigenlijk heel eenvoudig. An Steyvers maakt haar eigen versie en serveert ze als minihamburgertjes.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Midden-Oosters

Bereiding

  1. Laat de kikkererwten goed uitlekken en doe dan al de ingrediënten voor de falafel in de keukenrobot.

  2. Mix fijn tot een gladde pasta. Verhit olie in een (frituur)pan.

  3. Draai bolletje van de falafel en druk een beetje plat tot hamburgertjes.

  4. Bak de falafel in de olie tot hij mooi bruin is. Schep uit de pan en laat uitlekken op een velletje keukenpapier.

  5. Verwarm in de toaster of grill de pitabroodjes.

  6. Meng al de ingrediënten voor de dressing.

  7. Vul de broodjes met de saus, falafel en de groentjes.

  8. Wil je hippe falafelburgertjes? Druk met een foodring rondjes uit de pitabroodjes en maak er hamburgertjes van. Zet ze vast met een prikker.

0
Nog geen stemmen