Mezze van Sofie Dumont
Ingrediënten
voor de tzatziki
voor de tomatensalade
-
½ bot platte peterselie
-
½ bot munt
-
2 el olijfolie
-
1 el azijn
-
10 ontpitte zwarte olijven
-
1 zoete ui
-
peper
-
zout
-
1 tl cayennepeper
voor de humus
-
300 g kikkererwten uit blik
-
2 tenen look
-
2 el tahin (sesampasta)
-
½ citroen
-
4 el olijfolie
-
1 tl komijn
-
1 tl komijnzaad
-
1 potje yoghurt
-
peper
-
zout
voor de sagnaki
-
1 blok schapenkaas (feta)
-
1 schep paneermeel
-
een scheut arachideolie
-
peper
voor de gefrituurde inktvisringen
-
schepje bloem
-
peper
-
zout
voor de gamba’s a la plancha
-
1 teentje look
-
scheut olijfolie
-
peper
-
zout
Bereiding
Begin met de tzatziki. In blender: helft van pot Griekse yoghurt, helft van een komkommer, teentje look, 2 eetlepels olijfolie en peper en zout.Serveer in een potje/schaaltje met wat schijfjes komkommer.
Tomatensalade: Snij de tomaten in blokjes en verwijder het binnenste. Snij de ajuin. Kruid met peper en zout. Voeg toe: 2 eetlepels fijn gesneden platte peterselie en munt, 2 eetlepels olijfolie, helft van een theelepel cayennepoeder en een eetlepel azijn.Meng de salade en serveer in een schaaltje. Werk af met wat olijven.
Humus: Mix alle ingrediënten. Gebruik de andere helft van de Griekse pot yoghurt. Werk af met wat olijfolie en komijnzaadjes.
Inktvis: Kruid met peper en zout en dep in bloem. Frituur op 180 graden, ongeveer 2 minuten in frietketel. Dresseer met sla.
Sagnaki: Snij de feta in 2 blokken en kruid met peper. Dep in paneermeel. Doe een laagje arachideolie in de pan en bak de feta. Serveer met wat sla en een glaasje Retsina.
Gamba's: Meng de olijfolie, peper, zout en look in een schaaltje. Eet je graag pikant? Dan kan je ook met cayennepeper kruiden. Leg de gamba’s in de schaal en overgiet ze met het mengel. Doe arachideolie in de pan en bak de gamba’s in de hete pan.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be