Kaasaardappelen met spinaziesla

Ingrediënten

  • zout en vers gemalen peper
  • 50 gr gehakte, geroosterde walnoten

kaasaardappelen

  • 600 gr middelgrote aardappelen
  • 2 toastbroodjes
  • 150 gr volle, romige Noord-Hollandse Gouda
  • 50 gr boter
  • zout en vers gemalen peper
  • marjolein

kaassaus

  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 300 ml melk
  • 150 gr volle, romige Noord-Hollandse Gouda
  • 3 el gemengde, gehakte kruiden
  • zout en vers gemalen peper

spinaziesla

  • 2 wortelen
  • 1 kleine courgette
  • 2 el plantaardige olie
  • 2 el pompoenpitolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 th lepel appelgelei
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Begin met de aardappelen grondig te wassen en kook deze vervolgens in de schil ca. 15 min. (het is belangrijk dat de aardappelen niet helemaal gaar zijn).

  2. Vervolgens dien je de aardappelen te halveren in de breedte, leg ze nadien met het snijoppervlak naar boven op een bakplaat bedekt met bakpapier.

  3. Neem de toastbroodjes, verwijder de korstjes en verbrokkel deze toastjes.

  4. Rasp de kaas, meng 100 g met de toast en boter, kruid met zout, peper en marjolein.

  5. Verdeel de kaasmix op de aardappelhelften, druk lichtjes aan en gratineer in een voorverwarmde bakoven op 200 °C (gas: stand 4, circulatielucht 180 °C) ca. 15-20 minuten.

  6. Strooi 5 minuten voor het einde van de gratineertijd de resterende kaas erover.

  7. Voor de saus:Verhit de boter, strooi er de bloem over en bruin lichtjes.Voeg de melk toe en laat opkoken.Rasp de kaas fijn, doe in de melk en laat op een klein vuur smelten.Voeg de kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.

  8. Voor de spinaziesla:Begin met de spinazie, verwijder de nerven, was de spinazie goed en laat de gewassen sla uitlekken.Verwijder de schil van de wortelen en snij deze in fijne reepjes.Was de courgette, verwijder de pitjes en snij deze in blokjes.Voeg olie, azijn en appelgelei toe en kruid met zout en peper.Meng de spinazie, de courgette en de wortelen en voeg de dressing toe.Neem de noten, strooi deze over de spinaziesla en servee deze bij de aardappelen met kaassaus.

0
Nog geen stemmen