Krokante zwezeriken met snijboontjes en kaasaardappelen in de oven
Ingrediënten
-
500 g kalfszwezeriken
-
1 klontje boter
Voor de bouillon
Voor de bonen
voor de aardappelen
-
600 g vastkokende aardappelen
-
150 g zure room
-
½ bot basilicum
-
150 g blauwe kaas (bv. roquefort)
voor de saus
-
300 ml bruine fond
-
1 scheutje room
-
1 scheutje Madeira
-
peper
-
zout
Bereiding
Leg de zwezeriken in een pot. Steek de kruidnagels in de ajuin. Vul de pot verder met de geschilde en grof gesneden ajuin, wortel, selder, een takje tijm en blaadje laurier. Laat op een zacht vuurtje even pruttelen.
Schil een ajuin. Snij de snijbonen fijn. Stoom gaar.
Stoof de ajuin aan in een klontje boter. Stoof de snijboontjes mee aan. Kruid met peper, muskaatnoot en zout.
Pel de zwezeriken. Haal ze door de bloem en bak krokant in wat boter.
Steek nog een kwartier in de voorverwarmde oven op 180 graden.
Stoom de aardappelen gaar. Snij in schuifjes. Doe in vier potjes.
Meng zure room met fijngesneden basilicum, peper, zout, blauwe kaas en nootmuskaat. Bedek de aardappelen met de kaas. Steek in de oven bij de zwezeriken.
Haal uit de oven en leg de zwezeriken op een ander bord. Giet het vet af. Blus met bruine fond, kruid met peper en zout en voeg een scheutje Madeira toe. Laat inkoken. Zeef de saus.
Serveer alles warm.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be