Kip met sinaasappel, venkel en olijven

Ingrediënten

  • 1 grote rode ui
  • 2 venkelknollen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 klein bosje krulpeterselie
  • 3 el olijfolie
  • 1 sinaasappel, het sap en de zeste
  • versgemalen peper en zout
  • 4 kipfilets
  • 100 gr zwarte olijven, zonder pit
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de ui en snijd hem in dunne halvemaantjes. Snijd de onderkant van de venkelknollen af en snijd de venkel in de breedte in dunne schijfjes. Pers de knoflook fijn met een knijper en hak de peterselie fijn.

  2. Meng 1 eetlepel olijfolie met het sinaasappelsap in een kom en doe er zout en peper bij.

  3. Neem een scherp mes en maak 3 diagonale sneden in de kipfilets tot een diepte van 5 mm zodat het vlees straks gelijkmatig bruin wordt. Leg de filets in de sinaasappelmarinade en roer ze er even goed doorheen. Laat ze ten minste 30 min. staan.

  4. Neem een grote ovenvaste schaal en meng daarin de ui, knoflook, venkel, sinaasappelrasp, olijven en de resterende olijfolie. Meng alles goed met zout en peper en zet de schaal 15 min. in de oven.

  5. Haal uit de oven, roer goed en leg de kipfilets op de venkel en uien. Bestrooi licht met zout en peper en zet de schaal opnieuw 15 min. in de oven of totdat de kip gaar is en het sap er helder uitkomt wanneer je met een vleespen in de kip prikt. Bestrooi met de gehakte peterselie en serveer heet op een bedje van witte basmatirijst.

0
Nog geen stemmen

Ecker, Roter Veltliner 2010 (Wagram, Oostenrijk)

Oostenrijks wijnhuis, €8,34
Een culinaire passe-partout, met impressies van munt, wilde venkel, kruisbes, rode appelen, witte perzik en mineralen. Sappig, met exotische citrusfinale.

Echt lekker eten met voedselintolerantie

Recepten
Pippa Kendrick
Uitgeverij
Het Spectrum
ISBN
9789000310784