Knolgewassen uit de oven

Ingrediënten

  • 3 rode bieten (geschild en in kwarten)
  • 80 ml olijfolie
  • 6 wortels (gesneden in de lengte)
  • 6 aardappelen (in kwarten)
  • 6 teentjes knoflook
  • 3 pastinaken (geschild en gesneden in de lengte)
  • 10 gr verse marjolein
  • 10 gr verse oregano
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 takje verse rozemarijn
  • zeezout en versgemalen peper
  • balsamicoazijn
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. Doe de bietjes in een klein kom en schep er wat olijfolie door.

  3. Doe de wortels, aardappelen, knoflook, pastinaak, marjolein, oregano, tijm en rozemarijn in een ovenschaal van ongeveer 23 bij 33cm.

  4. Besprenkel met de rest van olijfolie en schep alles door.

  5. Doe de bietjes erbij en bestrooi de groente gul met peper. Besprenkel de groente met wat balsamicoazijn.

  6. Bak de groente circa 35 min. in de oven tot ze goudbruin, knapperig en gaar zijn.

  7. Haal de schaal uit de oven, strooi wat zou over de groente en serveer.

0
Nog geen stemmen

Stoven, grillen, bakken, braden, in gietijzeren pannen

Recepten
Valerie Aikman-Smith
Uitgeverij
Good Cook
Fotografie
Ray Kachatorian
ISBN
9789461430779
Kostprijs
9,95€
Aantal pagina's
112 pagina's