Kip uit de oven met wortel, appel en paddenstoelen
Ingrediënten
-
1 hoeve-kip (1,5 à 2kg)
-
een paar el kippenkruiden
-
peper
-
zout
-
een paar klontjes boter
-
een paar takjes tijm
-
2 blaadjes laurier
-
2 wortelen
-
1 ui
-
2 raapjes
-
200 g krielaardappelen
-
1 kl paprikapoeder
-
1 schijfje citroen
-
2 appels
-
100 g paddenstoelen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Brand de eventuele pluimpjes van de kip.
Boter een ovenschaal in.
Kruid de binnenkant van een kip met peper, zout en voeg wat klontjes boter toe. Stop er ook een blaadje laurier, twee takjes tijm en een schijfje citroen in.
Wrijf de buitenkant van de kip in met wat boter. Meng peper, zout, paprikapoeder en kippenkruiden. Masseer hiermee de kip in.
Borstel de wortelen en aardappelen proper. Schil ze eventueel en snij in stukjes. Leg ze rond de kip. Verdeel wat klontjes boter en takjes tijm rond de kip.
Bak de kip en de groenten 45 à 55 minuten afhankelijk van de grootte van de kip. Lepel af en toe wat braadvocht over de kip. Snij de appels in acht en voeg ze samen met de paddenstoelen toe een twintigtal minuutjes voor het einde.
Haal uit de oven, versnijd en serveer.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be