Kip uit de oven met wortel, appel en paddenstoelen

Ingrediënten

Een kippetje uit de oven, dat is altijd feest. Wat sla en frietjes passen er zeker bij. Maak het je echter niet te moeilijk. Snij wat groenten en aardappelen grof en voeg ze toe aan de ovenschotel. Even meegaren en je hebt een volwaardige maaltijd. Een feestmaaltijd!

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Brand de eventuele pluimpjes van de kip.

  2. Boter een ovenschaal in. 

  3. Kruid de binnenkant van een kip met peper, zout en voeg wat klontjes boter toe. Stop er ook een blaadje laurier, twee takjes tijm en een schijfje citroen in.

  4. Wrijf de buitenkant van de kip in met wat boter. Meng peper, zout, paprikapoeder en kippenkruiden. Masseer hiermee de kip in.

  5. Borstel de wortelen en aardappelen proper. Schil ze eventueel en snij in stukjes. Leg ze rond de kip. Verdeel wat klontjes boter en takjes tijm rond de kip.

  6. Bak de kip en de groenten 45 à 55 minuten afhankelijk van de grootte van de kip. Lepel af en toe wat braadvocht over de kip. Snij de appels in acht en voeg ze samen met de paddenstoelen toe een twintigtal minuutjes voor het einde.

  7. Haal uit de oven, versnijd en serveer.

0
Nog geen stemmen