Misosoep met schelpen

Ingrediënten

  • 600 ml water
  • 1 stuk kombu van 5 cm (te vinden bij de toko)
  • 1 el sake
  • 300 gr tapijtschelpen, goed schoongespoeld
  • 2 el miso (te vinden bij de toko)
  • 1 bosje bieslook
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Japans
Soep

Bereiding

  1. Laat de kombu 30 minuten weken in een pan water.

  2. Verwarm het water dan op middelhoog vuur en schep er net voor het water aan de kook komt de kombu uit.

  3. Voeg de sake en de schoongespoelde tapijtschelpen toe. Laat alles sudderen op matig vuur tot de schelpen opengaan.

  4. Voeg dan de miso toe. Doe de miso om te voorkomen dat hij gaat klonteren in een zeefje dat je in heet water dompelt, waarna je de miso met een stamper fijnwrijft. Je kunt de miso ook oplossen in een beetje bouillon voor je hem in de soep doet. Proef en breng zo nodig verder op smaak. Voeg de miso toe en neem meteen de pan van het vuur.

  5. Voeg de gesnipperde bieslook toe en dien de soep meteen op.

0
Nog geen stemmen