Maïssoep en rösti's

Ingrediënten

Een heerlijk fluweel soepje op basis van verse kippenbouillon.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Soep

Bereiding

  1. Snijd 3 uien, 2 tenen knoflook en 1 gele paprika in grove stukken.

  2. Stoof aan in olijfolie.

  3. Kruid met zout en ½ kl chilivlokken en laat meebakken.

  4. Voeg 4 blikken maïs toe.

  5. Zet alles onder met 1,2 l kippenbouillon. Laat sudderen op een zacht vuur.

  6. Schil en spoel 4 bloemige aardappelen. Dep ze daarna droog met een propere keukenhanddoek.

  7. Rasp de aardappelen en 1 ui met de grove rasp.

  8. Wikkel ze in een handdoek en wring uit.

  9. Snijd 1 takje rozemarijn fijn en voeg toe.

  10. Kruid af met peper en zout.

  11. Verhit olijfolie in een antikleefpan en bak de aardappelen 5 à 6 minuten aan iedere kant.

  12. Mix de soep. Voeg 25 cl culinaire room toe.

  13. Snijd een snede beenhesp in kleine blokjes en bak aan.

  14. Voeg 1 blikje maïs zonder het vocht aan de hesp toe.

  15. Laat de rösti’s uitlekken op keukenpapier.

  16. Werk de soep af met geraspte kaas, gebakken maïs en hespblokjes en serveer met rösti’s.

0

Nog geen stemmen