Powerontbijtmuffins met muesli

Ingrediënten

  • 225 gr volkorenbloem
  • 100 gr muesli met gedroogde vruchten, plus 75 gr voor het bovenlaagje
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 th lepel speculaaskruiden
  • 1 el maanzaad
  • 50 gr proteïnepoeder (verkrijgbaar in reformwinkels)
  • 150 gr gehakte gedroogde abrikozen
  • 50 gr sultanarozijnen
  • 3 el plantaardige olie
  • 175 ml melk
Beginner
6 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hapje

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een muffinschaal voor 6 grote Amerikaanse muffins met papieren vormpjes.

  2. Meng de bloem, het bakpoeder, de speculaaskruiden en het maanzaad in een grote kom, voeg daarna 100 g granola toe samen met het proteïnepoeder, de abrikozen en sultanarozijnen.

  3. Vermeng in een aparte kom de melk met de honing, eieren en plantaardige olie. Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng alles voorzichtig door elkaar

  4. Vul elk vormpje met het mengsel en strooi er de resterende 75 g granola overheen. Laat 25-30 minuten bakken in de oven of tot een houten prikker er droog uitkomt. Plaats op een rooster en bestrooi lichtjes met poedersuiker.

5
Average: 5 (1 vote)