Risottokroketjes van grijze garnalen met Gandaham en pompoen

Ingrediënten

  • 4 plakken Gandaham
  • 100 gr risottorijst
  • 1 dl bier (bv. Zonderick)
  • 2 dl bouillon van garnalen (of visbouillonblokje)
  • 1 uitje
  • 2 el koolzaadolie
  • kruidenzout (bv. Herbamare)
  • ¼ pompoen
  • 40 gr oud belegen kaas (bv. koolputterskaas)
Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten

Bereiding

  1. Pel de grijze garnalen, hou ze gekoeld tot gebruik.

  2. Maak een bouillon van de garnaalkoppen en schalen (kan vervangen worden door een visbouillonblokje).

  3. Maak de risotto door een fijngesneden uitje licht aan te stoven in 2 eetlepels koolzaadolie. Voeg de rijst toe en roer licht tot de rijstkorrel omgeven is van de olie. Voeg 1 dl bier toe en laat tot de helft inkoken.

  4. Voeg nu 2 dl garnalenbouillon toe en roer nog af en toe tot de rijst gaar is en de bouillon is opgenomen. De risotto mag droog gekookt zijn.

  5. Breng op smaak met de geraspte kaas en roer er de fijngesneden Gandaham onder. Stort in een bakje en laat afkoelen in de koelkast.

  6. Haal de rijst uit het bakje als hij opgesteven is en snij er gelijke blokjes van.

  7. Paneer de blokjes en bak ze krokant in de friteuse of in de pan.

  8. Kook de pompoen gaar, pureer fijn, breng op smaak met kruidenzout en serveer bij de risottokroketjes als dipsausje.

0
Nog geen stemmen

grijzegarnaal.be