Bisque van grijze garnalen met kerstomaatjes en krokantje

Ingrediënten

  • 1 kg ongepelde grijze garnalen (bewaar de koppen en schalen)
  • 20 kerstomaatjes
  • 2 uien
  • 1 teentje look
  • 1 venkel
  • 1 prei
  • 6 tomaten
  • verse tijm
  • verse laurier
  • 40 gr geconcentreerde tomatenpuree (blikje)
  • 1 el bloem
  • 1 scheutje koolzaadolie
  • 4 l water
Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch
Caloriearm
Voorgerecht

Bereiding

  1. Pel de grijze garnalen, hou ze gekoeld tot gebruik. Snij de venkel en prei fijn.

  2. Doe de koolzaadolie in een kookpot en voeg de fijngesneden uien en look toe. Fruit lichtjes en voeg de fijngesneden venkel en prei toe.

  3. De tomaten snij je in stukken en voeg je samen met de tijm en laurier toe.

  4. Bebloem de groenten en laat 5 minuten bakken. Voeg de tomatenpuree en de steranijs toe. Doe er vervolgens de garnaalkoppen en schalen bij. Bevochtig met 4 l water. Breng aan de kook en laat gedurende 2 uur pruttelen.

  5. Zeef en laat voor de helft inkoken.

  6. Blancheer de kerstomaatjes gedurende 30 seconden en koel ze onmiddellijk in ijskoud water, pel ze. Serveer de bisque met de garnalen en de kerstomaatjes.

0
Nog geen stemmen

Stoneleigh Sauvignon Blanc 2011 (Marlborough, Nieuw-Zeeland)

Carrefour €8,79

Supersappige Sauvignon. Pakken kruisbes, passievrucht, limoenzeste, Kaapse appel, passievrucht en gemaaid gras. Zesteduivel.

grijzegarnaal.be