Rammenasspaghetti met grijze garnalen en kruiden uit de tuin

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Pel de grijze garnalen, hou ze gekoeld tot gebruik en maak van de schalen en koppen een bouillon door ze op te zetten met een takje tijm, laurier en 1 liter water (kan vervangen worden door een visbouillonblokje).

  2. Breng aan de kook en laat gedurende 2 uur pruttelen. Zeef en kook in tot 1 dl.

  3. Laat afkoelen en maak hiervan een vinaigrette door op te mixen met 1 el koolzaadolie, 1 eigeel, 1 el appelazijn, 1 theelepel mosterd en het sap van een halve limoen. Breng op smaak met kruidenzout.

  4. Maak spaghetti van de rammenas met behulp van een mandoline en leg deze in koud water.

  5. Serveer de garnalen met de appelrondjes, de rammenas, kruiden uit de tuin en de vinaigrette van garnalen.

0
Nog geen stemmen

grijzegarnaal.be