Romig scampistoofpotje met broccoli
Ingrediënten
-
24 scampi
-
1 blikje tomatenconcentraat (70g)
-
100 ml witte wijn
-
1/2 broccoli
-
1 tomaat
-
1 rode ui
-
25 cl Balade Lichte Room met Griekse Yoghurt
-
2 teentjes look
-
2 el olijfolie
-
1 tl paprikapoeder
-
1 tl currypoeder
-
1/2 tl cayennepeper
-
Enkele takjes peterselie, gehakt
-
Zout
Bereiding
Snipper de ui en de look.
Snij de tomaat in kleine blokjes en hak de peterselie fijn.
Snij de halve broccoli in roosjes.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui. Voeg de look, het paprikapoeder, het currypoeder, peper, zout en de scampi toe.
Bak kort aan. Haal de scampi uit de pan en zet apart.
Schep het tomatenconcentraat in de pan, voeg de witte wijn, de broccoliroosjes en de room toe en laat op een zacht vuurtje even inkoken.
Serveer met de tomatenblokjes en de gehakte peterselie.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be