Romig scampistoofpotje met broccoli

Ingrediënten

  • 24 scampi
  • 1 blikje tomatenconcentraat (70g)
  • 100 ml witte wijn
  • 1/2 broccoli
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • 25 cl Balade Lichte Room met Griekse Yoghurt
  • 2 teentjes look
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl currypoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • Enkele takjes peterselie, gehakt
  • Zout
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. Snipper de ui en de look.

  2. Snij de tomaat in kleine blokjes en hak de peterselie fijn.

  3. Snij de halve broccoli in roosjes.

  4. Verhit de olie in een pan en fruit de ui. Voeg de look, het paprikapoeder, het currypoeder, peper, zout en de scampi toe.

  5. Bak kort aan. Haal de scampi uit de pan en zet apart.

  6. Schep het tomatenconcentraat in de pan, voeg de witte wijn, de broccoliroosjes en de room toe en laat op een zacht vuurtje even inkoken.

  7. Serveer met de tomatenblokjes en de gehakte peterselie.

0
Nog geen stemmen

Er waait een Middellandse Zeebries bij Balade!

Ontdek de lichte room met Griekse yoghurt, laat u inspireren door deze recepten! 

 

Bekijk meer recepten met Balade