Romige pompoensoep met sojasaus

Romige pompoensoep met sojasaus

Ingrediënten

Een fluweelzachte pompoensoep met een vleugje Kikkoman sojasaus. Heerlijk tijdens de herfstmaanden!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch

Bereiding

  1. Schil de pompoen, verwijder de pitjes. Snij in blokjes. Schil en snij ook de aardappelen en wortelen in blokjes.

  2. Schil de gember. Pel de sjalotten en look. Was de chilipeper, snij in twee en verwijder de zaadlijsten. Hak alles fijn.

  3. Smelt een klontje boter in een grote pan. Voeg de fijngesneden ingrediënten, de groenten en aardappelen toe. Stoof kort aan. 

  4. Blus met kokosmelk en groentebouillon. Breng aan de kook. Halveer een citroengras over de lengte en voeg toe. Laat ongeveer 20 à 30 minuten meekoken tot de groenten gaar zijn. 

  5. Verwijder citroengras. Mix de soep met een staafmixer.

  6. Breng op smaak met de Kikkoman sojasaus. Laat nog even verder pruttelen.

  7. Rol ondertussen het bladerdeeg uit. Snij er met een uitsteekvorm de gepaste vormpjes uit. Bestrijk met dorure (eigeel + room of melk). Bestrooi met sesamzaad en pompoenpitten. Leg op bakpapier op een bakplaat. Bak ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.

  8. Serveer de toastjes bij de soep.

5

Average: 5 (1 stem)

Ontdek de klassieker onder de sojasauzen!

Kikkoman sojasaus is op natuurlijke wijze gefermenteerd en wordt al meer dan 300 jaar bereid volgens traditioneel Japans recept op basis van 4 zuivere ingrediënten: soja, tarwe, water & zout. Ontdek de klassieker onder de sojasauzen, smaakmaker in de dagelijkse keuken!

Meer weten?