Marta Majewska
Eenpanspasta met broccoli, erwtjes en asperges
Ingrediënten
-
900 ml groentenbouillon
-
200 g pasta (linguine)
-
1 ajuin
-
1 broccoli
-
200 g groene asperges
-
150 g paddenstoelen
-
4 tenen look
-
1 mespunt chilivlokken
-
1 tl zout
-
zwarte peper
-
2 el olijfolie
-
200 g erwten (bevroren)
-
1 handvol peterselie
-
60 ml volle room
-
2 tl zeste van citroen
Bereiding
Snij de paddenstoelen in schijfjes. Was de broccoli en asperges. Schil eventueel de asperes. Trek de broccoli in kleine roosjes. Pel en snij de auin en look fijn.
Doe alles behalve peterselie, erwten, room, Parmezaane kaas en citroenzeste in een pot op hoog vuur. Besprenkel met olijfolie.
Breng aan de kook. Eenmaal het kookt, laat zeven minuten sudderen. Roer regelmatig onder elkaar.
Voeg nu de rest toe. Sudderen nog 2 minuten verder tot alles beetgaar is.
Haal van het vuur.
Laat een minuut of twee rusten. Zo dikt de saus nog een beetje verder in. Serveer in borden, werk af met extra kaas.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be