Romige erwtjespasta met munt
Ingrediënten
-
500 gr diepvrieserwtjes
-
500 gr korte pasta
-
4 el droge witte wijn
-
¼ groentenbouillonblokje
-
1 sjalot, fijngehakt
-
2 teentjes look, fijngehakt
-
50 gr boter
-
30 gr geraspte pecorino of parmesaan
-
8 blaadjes munt
-
peper en zout
Bereiding
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
Doe het bouillonblokje in een halve liter water en breng aan de kook. Kook er gedurende enkele minuutjes de erwtjes in tot ze gaar zijn. Giet af en vang het kookvocht op.
Smelt de boter in een pan en bak er op een matig vuur de look en sjalot glazig in. Doe er de wijn bij en laat meekoken.
Doe de helft van de erwtjes in een blender en giet er de look en sjalot bij (ook de jus), en doe er 4 el kookvocht van de erwtjes bij. Ook 4 blaadjes munt mogen erbij. Mix tot een puree. Doe er de kaas bij en mix opnieuw. Kruid met peper en zout.
Giet de pasta af, roer er de erwtenpuree onder én de hele erwtjes. Schep op de borden en werk af met nog wat kaas en een blaadje munt.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be