Tagliatelle met bacon en champignons

Ingrediënten

  • 80 g koolbladeren
  • 80 g champignons
  • 40 g bacon
  • 1/2 teen knoflook
  • 30 g extra vierge olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 20 g geraspte Grana Padano
  • peper
  • zout

Met een pastagerecht zit je altijd goed. Een snelle lunch, een feestmaaltijd of een voedzaam avondmaal, het kan allemaal. Zomer, winter, lente of herfst, in elk seizoen vind je wel een passend gerechtje. Probeer dit gerechtje of laat je verrassen door één van onze andere toppers met Barilla® pasta. >> Bekijk hier onze special met alle recepten.

Dit kan iedereen
2 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Barilla

Bereiding

  1. Breng 2 liter water aan de kook met 14 g zout. 

  2. Snijd de koolbladeren in grove stukken. Blancheer ze in kokend water. Zet opzij. 

  3. Snijd de bacon in fijne plakjes.

  4. Was en snijd de champignons. 

  5. Stoof de champignons in een pan in wat olijfolie en voeg de rozemarijn en knoflook toe. Verwijder de knoflook en rozemarijn uit de pan en voeg de bacon toe. Bak nog 1 minuut en voeg dan de koolbladeren toe. Breng op smaak en zet opzij. 

  6. Kook de tagliatelle Barilla® zoals aangegeven op de verpakking. 

  7. Giet ze af zodra ze al dente zijn en meng ze onder de bereiding in de pan op het vuur. 

  8. Dresseer op borden, kruid met peper, besprenkel met wat olijfolie en met geraspte Grana Padano. Serveer.

0

Nog geen stemmen