Flammkuchen met bacon en peer
Ingrediënten
-
2 el olijfolie
-
800 g uien (in halve ringen gesneden)
-
125 g zure room
-
75 ml volle kwark (of plattekaas)
-
1 blik (420g) halve peren op siroop (Del Monte)
-
200 g bacon
-
2 el salie
voor het deeg
-
500 g bloem (gezeefd)
-
1 zakje droge gist (7g)
-
2 el olijfolie
-
1 snuif zout
-
275 ml handwarm water
Bereiding
Kneed met de mixer met deeghaken of in de keukenmachine de bloem, gist, olijfolie, een flinke snuif zout en warm water tot een soepel deeg.
Vorm tot een bal en laat op kamertemperatuur onder een schone keukendoek 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie.
Stoof de uiringen in ongeveer 10 minuten zacht en lichtbruin. Meng met de zure room en kwark.
Verdeel het deeg in 4 ballen.
Rol elke deegbal op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 2mm dikte. Leg de deegbodems op 2 grote bakplaten.
Verdeel het roommengsel met peper en zout, de uien, de peer en de bacon over het deeg. Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi met salie.
Tip: vervang de bacon eens door gerookte zalmfilet of neem geraspte emmentaler kaas voor een vegetarische variant.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be