Rigatoni met courgette en paprikasaus

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 glas room
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 sjalot
  • extra vierge olijfolie
  • peper
  • zout
  • krullen Pecorino

Met een pastagerecht zit je altijd goed. Een snelle lunch, een feestmaaltijd of een voedzaam avondmaal, het kan allemaal. Zomer, winter, lente of herfst, in elk seizoen vind je wel een passend gerechtje. Probeer dit gerechtje of laat je verrassen door één van onze andere toppers met Barilla® pasta. >> Bekijk hier onze special met alle recepten.

Dit kan iedereen
2 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Barilla

Bereiding

  1. Stoof de gehakte sjalot in wat olijfolie in een pan. 

  2. Voeg de gewassen en in stukjes gesneden rode paprika toe. Voeg als hij zacht is wat water toe, een ansjovisfilet, de helft van de room en kruid bij. Breng aan de kook en mix de bereiding. Zet opzij. 

  3. Volg dezelfde stappen voor de gele paprika, zodat je twee sauzen met een verschillende kleur verkrijgt.

  4. Stoof de gewassen en in julienne gesneden courgette in wat olijfolie. Voeg zout toe. 

  5. Kook de rigatoni Barilla® zoals aangegeven op de verpakking. 

  6. Voeg de warme pasta toe aan de courgettes en meng.

  7. Dresseer met de twee sauzen en wat krullen Pecorino en serveer. 

0

Nog geen stemmen