Tian van paprika met Graskaas en tomatensausje

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Leg de paprika’s 20 tot 30 minuten in een warme oven op 200°C tot ze zwartgeblakerd zijn. Haal ze uit de oven en doe ze in een plastic zak die je goed afsluit. Laat minstens een kwartier rusten (zie tip 1). Haal het vel er zorgvuldig af en zorg dat je mooie grote plakjes paprika behoudt. Dep de plakjes goed droog. Hou één gare rode paprika bij voor de saus.

  2. Bruin de pijnboompitten in de oven.

  3. Voor het sausje: ontvel de tomaten en snij ze in stukjes. Snij ook de gare paprika in stukjes. Stoof tomaat en paprika in een pan met een goede scheut olijfolie. Laat 20 minuten sudderen. Kruid met peper en zout. Mix de saus glad in een blender. Voeg wat water toe indien de saus te dik is.

  4. Neem een cakevorm en leg hierin eerst aluminiumfolie. Zo kan je achteraf de tian er makkelijk uithalen. Begin eerst met een laagje paprika, dan een laagje Graskaas (zie tip 2), en ga zo verder. Eindig met een laagje Graskaas.

  5. Haal de tian met de folie uit de cakevorm. Snij er met een scherp mes stukken van en leg ze op een bord. Bovenop leg je wat waterkers. Werk af met balsamicosiroop, pijnboompitjes en kruid met peper en fleur de sel.

  6. Giet het sausje (eventueel aan tafel) over de zijkant.

5
Average: 5 (2 votes)

Graskaas

Dit is een recept met Noord-Hollandse Graskaas. Deze kaas kan eventueel vervangen worden door andere types Goudakaas.