Graskaas met sesamzaadjes, gare tomaatjes en verse kruiden
Ingrediënten
-
10 driehoekjes Noord-Hollandse Gouda (200 gr)
-
6 trostomaaten
-
10 kerstomaatjes (verschillende kleuren)
-
2 handjesvol verse kruiden
-
olijfolie
-
peper, zout
Bereiding
Halveer de tomaatjes en schik ze dicht bij elkaar op een ovenschotel, met het snijvlak naar boven. Kruid stevig met gedroogde tijm, een beetje zout en peper. Giet er zorgvuldig olijfolie over in een dunne straal en ook een beetje balsamico. Zet 10 minuten in de oven op 180°C.
Hak intussen de verse kruiden fijn, meng met wat olijfolie en balsamico en kruid met peper en zout. Snij de Graskaas in driehoekjes. Strooi de sesamzaadjes op een plat bord en druk hierin de kaasdriehoekjes.
Leg de kruiden in de lengte op een bord, leg er de gare tomaatjes bij. Schik er de Graskaas over en kruid met gekleurde peper van de molen. Strooi er nog wat sesamzaadjes over als afwerking.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be