Gevulde paprika's met gekruid gehakt, tomatensaus en wilde rijst

Ingrediënten

voor het gehakt

Voor de tomatensaus

Kim Gevaert at vroeger graag gevulde paprika's zoals haar mama ze maakte. Daarom maakt Sofie Dumont in 'Sofie in de keuken van' gevulde paprika's met gekruid gehakt, tomatensaus en wilde rijst. Het recept kan je hier vinden. En smaken ze even goed als die van mama Mieke? Echt wel!

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Begin met het pellen van de paprika’s, dit gaat makkelijker als je even met een brander over de pel gaat. (of hou ze even boven het gasvuur) Krab de pel eraf met een mesje en spoel de paprika’s met koud water.

  2. Meng alle ingrediënten voor het gehakt in een kom. Snij daarna rond het steeltje van de paprika en haal het binnenste gedeelte er uit. Rol van het gehakt grote bollen en vul hiermee de paprika op.

  3. Doe de paprika’s in een ovenschotel en zet deze gedurende 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden Celsius.

  4. Pel en pers het teentje look, snij de sjalot in grote stukken en doe beiden in een pot. Zet de pot op een middelmatig vuur. Snij vervolgens de tomaten in stukken, voeg toe in de pot en laat ongeveer 15 minuten sudderen op een matig vuurtje.

  5. Kook de rijst gaar in ongeveer 10 minuten. Voeg voor extra smaak een bouillonblokje toe aan het water.

  6. Haal de tomatensaus door de passé vite. Breng de saus op smaak met peper, zout en fijngehakte basilicum en eventueel een snuifje suiker.

  7. Haal de paprika’s uit de oven en serveer met de rijst en tomatensaus.

1
Average: 1 (1 vote)