Aardappelgratin 'new style'
Ingrediënten
-
2 teentjes look, fijngehakt
-
2 dl witte wijn
-
3 dl melk
-
3 dl room
-
mespunt nootmuskaat
-
witte peper en zout
-
300 gr Gruyère kaas
-
1½ kg grote vastkokende aardappelen (geschild)
Bereiding
Snijd de aardappelen met een mandoline in 2mm dunne schijven. Smelt een beetje boter in een gepaste pan (oven bestendig). Vul de pan met aardappelen en witte wijn. Breng de witte wijn aan de kook. Meng ondertussen de room, melk, look, nootmuskaat, peper en zout. Wanneer de wijn bijna verdampt is, giet je er het roommengsel bij. Breng opnieuw aan de kook.
Laat het geheel 10 minuten sudderen of tot de aardappelen bijna gaar zijn. Bestrooi de aardappelen met de kaas en gratineer onder de grill tot een mooie bruine kleur.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be