Aardappelgratin 'new style'

Ingrediënten

  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 2 dl witte wijn
  • 3 dl melk
  • 3 dl room
  • mespunt nootmuskaat
  • witte peper en zout
  • 1½ kg grote vastkokende aardappelen (geschild)
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen met een mandoline in 2mm dunne schijven. Smelt een beetje boter in een gepaste pan (oven bestendig). Vul de pan met aardappelen en witte wijn. Breng de witte wijn aan de kook. Meng ondertussen de room, melk, look, nootmuskaat, peper en zout. Wanneer de wijn bijna verdampt is, giet je er het roommengsel bij. Breng opnieuw aan de kook.

  2. Laat het geheel 10 minuten sudderen of tot de aardappelen bijna gaar zijn. Bestrooi de aardappelen met de kaas en gratineer onder de grill tot een mooie bruine kleur.

0
Nog geen stemmen