Koekjes 'Tegen De Sterren Op' en pittige popcorn
Ingrediënten
voor de sterrenkoekjes
-
75 g zachte boter
-
125 g bruine suiker
-
25 ml vloeibare honing
-
50 ml water
-
½ el gemberpoeder
-
½ el gemalen kaneel
-
¼ el gemalen kardemom
-
280 g bloem
-
een snuifje zout
voor de popcorn
-
1 tas popcorn
-
2 el maisolie
-
1 tl gemalen kaneel
-
½ tl korianderzaad
-
1 tl chili flakes
-
ahornsiroop
Bereiding
Maak de sterrenkoekjes: Meng alle ingredienten tot een homogeen deeg,kneed het deeg tot een bolletje en wikkel in plasticfolie.
Zet het deeg minstens 1h - 4h in de koelkast.
Haal het deeg uit de koelkast en laat even rusten.
Leg het deeg op een bebloemd werkvlak en sla plat met de deegrol. Rol het uit tot 0,5cm dikte, draai steeds een kwartslag tijdens het uitrollen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180C.
Ga met je paletmes onder het deeg om het op het bakpapier te leggen. Steek vormpjes uit het deeg. Leg ze met de bebloemde kant naar boven.
Bak de koekjes 10-12 minuten tot ze mooi krokant zijn. tip: de baktijd hangt af van de sterkte van je oven en de dikte/grootte van de koekjes
Maak de popcorn: Verhit de maisolie op hoog vuur en schep er een laagje popcorn naast elkaar in. (niet teveel ineens!)
Zet het deksel op de pan en schud even goed door met de pan, zo gaat de popcorn niet kleven.
Laat de popcorn poppen en meng ze in een grote kom met de specerijen.
Schep er de ahornsiroop door en schud nog een keer goed op.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be