Gnocchi met oesterzwam, basilicum en serranoham

Ingrediënten

  • 500 g bloemaardappelen
  • 1 eierdooier
  • 135 g bloem, en extra om te bestuiven
  • 6 sneden serranoham
  • 2 botten basilicum
  • 2 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 sjalot
  • 1 el koolzaadolie
  • 250 gr oesterzwammen
  • peper en zout
  • 250 ml witte droge wijn
  • plantaardige vetstof bv Alpro Bakken en Braden
Beginner
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Kook de ongeschilde aardappelen, schil ze vervolgens en stamp ze fijn. Voeg de bloem en de eidooier toe. Rol in worsten, snij in stukken en rol er met een vork over. Bestrooi met wat bloem en kook in water. Wanneer de gnocchi komen bovendrijven zijn ze gaar.

  2. Blancheer de basilicum in licht gezouten water. Wring goed uit en mix onder de koolzaadolie. Kruid met peper. Meng de basilicumolie onder de gnocchi.

  3. Bak de oesterzwammen in boter en kruid met peper en zout.

  4. Laat de witte wijn en room voor ½ inkoken. Voeg tijm, laurier en een sjalot toe en kruid met peper en zout.

  5. Serveer de gnocchi met de serranoham en de oesterzwammen, overgiet met de saus en werk af met verse kruiden.

4.5
Average: 4.5 (2 votes)