Gnocchi di porro e pancetta in salsa al gorgonzola (gnocchi van prei en pancetta met gorgonzolasaus)
Ingrediënten
voor de gnocchi
-
200 gr bloem, type '00'
-
300 gr bloemige aardappelen
-
1 stronk prei
-
100 gr fijngesneden pancetta
-
2 eieren
-
zout en peper
-
mespunt nootmuskaat
voor de saus
-
2 kleine, witte uien
-
200 gr gorgonzola
-
200 gr lopende room
-
zout en peper
Bereiding
Hak de uien zeer fijn. Verhit een bodempje olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en fruit daarin de stukjes ui. Zijn ze glazig, voeg dan de gorgonzola in stukjes toe. Laat de kaas op een zacht vuur smelten.
Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de room inkoken.
Maak nu de gnocchi. Kook de aardappelen gaar, giet ze af en verwijder de schil. Plet de aardappelen met een aardappelstamper. Meng de bloem met de fijngesneden pancetta en de twee eieren.
Snipper de prei fijn en stoof hem heel even aan in een pan met antiaanbaklaag, samen met enkele lepels olijfolie.
Doe de prei bij het pancettamengsel en meng goed. Voeg de geplette aardappelen toe en kruid het mengsel met zout, peper en nootmuskaat. Meng alles goed door elkaar en rol het beslag uit om kleine gnocchi te vormen.
Kook de gnocchi in gezouten water. Ze zijn klaar zodra ze komen bovendrijven. Giet ze af en meng ze met de kaassaus. Serveer met gemalen Parmezaanse kaas en wat fijngesnipperde peterselie.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be