Groentenstoofpotje met quinoa

Ingrediënten

  • 4 raapjes
  • 1 bot radijzen
  • 2 stengels groene selder
  • 4 jonge wortelen
  • 2 wit van prei
  • 1 bakje Parijse champignons
  • 2 kleine sjalotten
  • 200 gr quinoa
  • 1 handvol rozijnen
  • 1 takje verse rozemarijn
  • tijm
  • laurier
  • 1 th l venkelzaad
  • 1 teentje look
  • peper
  • vetstof
  • 400 ml magere kippenbouillon
  • 300 gr jonge spinazie

WIe de stoofpot volledig vegetarisch wil maken, kan de kippenbouillon door groentenbouillon vervangen.

Beginner
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Schil een sjalot en maak enkele insnijdingen. Leg samen met een takje tijm en laurier in een kom met water. Kruid met peper en breng aan de kook. Verwijder de smaakmakers en doe de quinoa in het kokend water en laat koken gedurende 12 minuten.

  2. Kuis, versnij en stoof de wortelen, de selder, de raapjes, de radijzen, de champignons en de prei in een stoofpot met vetstof, een takje tijm, laurier, marjolijn en het venkelzaad. Kruiden met peper. Bevochtig met de bouillon en laat 15’ stoven met het deksel op.

  3. Was, snij en stoof de spinazie met een teentje look en rozijntjes in vetstof. Meng er de quinoa onder en serveer met het stoofpotje.

3
Average: 3 (1 vote)