Risotto van quinoa

Ingrediënten

  • 200 gr quinoa
  • 1 dl witte wijn
  • 7 dl water
  • 1 el PH Groentebouillon
  • 4 eidooiers
  • de schil van de aardappelen
  • 8 sneetjes jonge kaas
  • 1 dl karnemelk
  • 4 el parmezaanpoeder
  • 1 gehakte sjaot
  • 1 teentje look
  • bakboter
  • PH pepermix
  • 100 gr boter
  • kervel
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Amerikaans
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Stoof de sjalot en de look aan in wat boter. Voeg de quinoa erbij en laat 5’ stoven op een licht vuurtje. Blus met de witte wijn en 1 dl water.

  2. Voeg er de PH Groentebouillon bij en om de 5’ nog wat water. Voeg er na 10’ de brunoise van aardappel bij. Doe er op het laatst nog een scheutje witte wijn, karnemelk en 100 g boter bij en laat NIET meer koken.

  3. Voeg er parmezaanpoeder aan toe.

  4. Schik de kaas in een diep bord met daarop de quinoa. Doe er het eigeel op en daarover de Parmezaan.

  5. Frituur de aardappelschil. Versier het bord ermee. Werk af met kervel.

0
Nog geen stemmen