Papillotte van zeetongfilet

Ingrediënten

  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 aardappel
  • 1 wit van prei
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 8 zeetongfilets
  • 4 blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • peper
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Snij de wortel, de ui, de prei en de aardappel in julienne. Stoof aan in een pan met olijfolie. Voeg de fijngesneden zongedroogde tomaten toe. Kruid af met peper. Blus met een beetje water.

  2. Klop op de zeetongfilets met je mes, dit voorkomt dat ze gaan opkrullen. Plooi de filets in twee met de binnenkant naar buiten.

  3. Strooi een beetje geparfumeerde olie van de zongedroogde tomaten op een blad bakpapier. Leg er de gestoofde groentjes op, leg er twee tongfilets bovenop. Kruiden met peper en nog wat geparfumeerde olie.

  4. Plooi het bakpapier dicht tot een papillotte. Niet de papillote dicht met een nietjesmachine.

  5. Leg de papillotes in een ovenschaal en zet gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.

  6. Snij de papillotes open en serveer in een diep bord. Werk af met gehakte basilicum.

0
Nog geen stemmen