Quiche van zeewolf, aubergine en prei
Ingrediënten
-
2 stengels prei
-
250 gr zeewolf
-
peper
-
viskruiden
-
1 dl verse room
-
2 eieren
-
1 eigeel
-
1 dl melk
-
zout
-
gemalen kaas
Bereiding
Leg het deeg in een taartvorm. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Snij de prei heel fijn en stoof hem zachtjes aan gedurende 5 min in een pan onder deksel . Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat de prei afkoelen.
Dep de vis af met keukenpapier en snij hem in stukjes. Kruid de vis met peper, zout en (PH) viskruiden en bak hem kort aan op een hoog vuur. Laat hem uitlekken op keukenpapier.
Doe de eieren en het eigeel in een kom of maatbeker. Giet de room en de melk erbij, kruid met peper en zout en roer goed door.
Leg de afgekoelde prei op de bodem van de taart.
Verdeel de blokjes vis over de taart. Snij de halve aubergine in blokjes en verdeel over de taart . Giet hierover het beslag. Strooi gemalen kaas over de taart.
Zet dit in een voorverwarmde oven van 180°C, gedurende 35 à 40 min. Laat de quiche afkoelen en snij hem dan in 8. Warm even terug op in de oven en serveer.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be