Op vel gebakken zeebaars met pesto van courgettes en crumble van parmezaan
Ingrediënten
-
2 rode paprika's
-
3 el pijnboompitten
-
1 teentje knoflook, geperst
-
2 el parmezaan, geraspt
-
olijfolie
-
zout en peper
-
2 kleine courgettes
-
4 zeebaarsfilets, met vel
crumble van parmezaan
-
100 g bloem
-
80 g zachte boter
-
50 g verse parmezaan, versgemalen
-
Provençaalse kruiden
-
fleur de sel
Bereiding
Meng de bloem met de boter en de parmezaan tot een deegbal. Rol hem uit op bakpapier tot een dikte van 0,5 centimeter bestrooi met Provençaalse kruiden en fleur de sel. Bak 10 minuten in een oven op 180 °C. Haal uit de oven laat afkoelen. Verbrokkel met de hand tot een crumble.
Leg de paprika’s onder de grill in de oven tot het vel licht begint te blakeren. Draai ze regelmatig om. Laat ze afkoelen onder plasticfolie. Verwijder het vel en de pitjes en snij ze in twee.
Maak een grove pesto van het basilicum, de pijnboompitten, de knoflook, de parmezaan, olijfolie en zout.
Snijd de courgettes in de lengte door en verwijder de pitjes met een lepeltje. Snijd ze vervolgens in zeer fijne brunoise. De courgettes hoeven niet te worden geschild. Meng de courgetteblokjes rauw met de pesto en zet koel weg.
Kruid de zeebaars met peper en zout en bak in een anti-kleefpan. Serveer de vis met de paprika, de pesto van courgettes en de crumble van parmezaan.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be