Volkorencapellini met geroosterde kalkoenlapjes

Ingrediënten

  • 250 gr volkoren capellini
  • enkele kerstomaten
  • 1 bot radijsjes
  • 1 sjalot
  • 4 kalkoenlapjes
  • citroenthijm
  • enkele gedroogde abrikozen
  • 1 bot rucola
  • paprikapoeder
  • 1 el notenolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • bieslook
  • basilicum
  • peper
  • 1 el pijnboompitten
  • koolzaadolie
Beginner
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. Snij de kerstomaten en abrikozen in de helft, snij een sjalot fijn. Leg in een ovenschaal en kruid met peper en citroentijm. Besprenkel met koolzaadolie en laat 20 min konfijten in een voorverwarmde oven van 175°C.

  3. Kruid de kalkoenlapjes met peper en paprikapoeder. Vet beide kanten in met koolzaadolie en grill. Gaar nadien nog even in de oven.

  4. Kook de capellini al dente, giet af en spoel met koud water.

  5. Kleur de pijnboompitten aan in een pan.

  6. Snij de radijsjes in schijfjes en meng met de geroosterde pijnboompitten, fijngesneden bieslook, basilicum en rucola onder de pasta. Besprenkel met notenolie en witte wijnazijn.Voeg als laatste de gekonfijte kerstomaten en abrikozen toe.

  7. Serveer met de geroosterde kalkoenlapjes.

3.333335
Average: 3.3 (3 votes)