Courgettesoufflé
Ingrediënten
-
boter of olijfolie
-
1 teentje look
-
1 ajuin
-
peper en zout
-
lookkruiden
-
60 gr echte boter
-
60 gr bloem
-
2 dl melk
-
2 eierdooiers
-
4 eiwitten
-
sap van ½ citroen
-
2 el PH Maggi groentebouillon
-
30 gr gemalen kaas
-
25 gr maiszetmeel
Bereiding
Was de courgetten, snij ze in de lengte in 4 en vervolgens in blokjes.
Smelt boter of olijfolie in een kookpot en stoof de courgetten hierin aan.
Snij de look en ajuin fijn en bak mee aan.
Kruid met peper, zout en lookkruiden.
Smelt 60 gr boter in een kookpot, voeg 60 gr bloem toe en roer goed door met een garde.
Haal de pot van het vuur en giet de melk er al roerend bij.
Kruid met peper en zout en laat even opkoken.
Zet de pot van het vuur en voeg de eierdooiers al roerend toe.
Voeg citroensap, bouillon en gemalen kaas toe en roer door.
Doe de gebakken courgetten in een cutter en cutter fijn.
Voeg hiervan 400 gr bij de roux en roer door. Voeg de maïzena toe en laat goed afkoelen.
Doe de eiwitten in een kom en klop ze stijf.
Giet het afgekoelde courgettemengsel bij de eiwitten en spatel voorzichtig door elkaar.
Beboter en bebloem kleine ovenpotjes.
Giet het mengsel erin tot bijna aan de rand.
Zet ze 20 à 25 min. in een oven van 180°C (hete lucht).
Serveer onmiddellijk.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be